404 Server Error on CMApplicationCatalog – SCCM 2012

When you install “Application Catalog web service point” and “Application Catalog website point” in SCCM 2012 you get 404 Error when browsing http://SCCMserver/CMApplicationCatalog. To fix this you need to enable/activate .Net 4

For example, on a 64-bit computer that runs the .NET Framework version 4.0.30319, run the following command:

%windir%\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319\aspnet_regiis.exe –i –enable

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Köra Kommandotolken som system-konto

Här kommer lite information och tips hur man går tillväga att testa applikationer som system-konto. 1. Ladda hem verktyg PSTOOLS och packa upp till en mapp – http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896649.aspx 2. Ta PSTOOLS mappen

Powershell GUI SCCM Client Tools

SCCM Client Tools (right now it´s Beta) is Microsoft Powershell tool, the GUI is created with SAPIEN Powershell Studio. Import Computers from SCCM collection and initiate client tasks. Requirements: 1)

SCCM 2012 R2 Quiz

Hur mycket kan du om SCCM 2012 R2? Microsoft System Center Configuration Manager Product Group har skapat en Quiz-applikation där du kan testa dina kunskaper om olika nyheter och funktioner